Obavještenje o treningu “Izvještavanje o zaštiti i zdravlju na radu”

Od ponedeljka 02.07. do srijede 04.07. Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) i dnevnik Vijesti, u saradnji sa Udruženjem za zaštitu i zdravlje na radu Crne Gore (UZNRCG) organizuje trening “Izvještavanje o zaštiti i zdravlju na radu”.
Cilj treninga je jačanje svijesti o značaju ove teme koja je još nedovoljno prisutna u medijima u Crnoj Gori, iako je samo u ovoj godini u našoj zemlji pet ljudi poginulo usljed povreda na radu, dok se svake godine na stotine žena i muškaraca povređuju u toku radnog vremena.
Nažalost, mediji u Crnoj Gori ne posvećuju dovoljno pažnje ovoj temi, iako je širenje svijesti o izazovima vezanim za sigurnost i zdravlje sa kojima se građani i građanke susrijeću na radu jedan od važnih koraka za bolje i sigurnije radno okruženje.
Trening se organizuje u okviru projekta “Za zdravo i sigurno radno okruženje” koji sprovode CIN – CG i dnevnik Vijesti u okviru regionalnog projekta “Podizanje kapaciteta i jačanje uloge regionalnih građanskih organizacija u unapređenju uslova rada preko dijaloga sa javnim institucijama”, koji finansira Evropska unija.

No Comments

Post A Comment