PANEL DISKUSIJA: Javni dug Crne Gore od 2006-2018: struktura, problemi i moguća rješenja

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) organizuje panel diskusiju Javni dug Crne Gore od 2006-2018: struktura, problemi i moguća rješenja, u okviru projekta Kako se troši naš budžet? – (Ne)Javna potrošnja u Crnoj Gori. Projekat realizujemo uz podršku Instituta alternativa (IA), Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Vlade Crne Gore – Ministarstva javne uprave.

Na panelu će biti predstavljena studija Analiza javnog duga Crne Gore za period 2006-2018. Jedan od zaključaka studije je da je dug rastao zabrinjavajućom dinamikom i da bi tako visok nivo zaduživanja mogao da ugrozi javne finansije i ekonomske reforme. Gdje je Crna Gora danas,  kakva je struktura duga, kako se nositi sa izazovima i kao obuzdati dalje zaduživanje, samo su neka od pitanja koja će biti predmet panel diskusije.

Panel diskusiju će otvoriti dr Zarija Pejović, koji će predstaviti glavne nalaze studije čiji je autor. Ispred Ministarstva finasija govoriće Dragan Darmanović, generalni direktor Direktorata za državni trezor. Aleksandar Damjanović, poslanik u Skupštini Crne Gore, predstaviće svoje stavove o ovoj temi. O projektu će govoriti Ana Đurnić, istraživačica javnih politika IA i Milka Tadić Mijović, predsjednica CIN-CG.      

Nakon panela, uslijediće diskusija. Na kraju skupa formulisaće se zaključci. Događaj će biti otvoren za medije.

Diskusija će biti organizovana u ponedeljak 10.06.2019. u hotelu Podgorica, sa početkom u 9:45h.

 

No Comments

Post A Comment