Postanite mobilni novinar!

Da li ste novinar ili medijski radnik koji pametni telefon koristi samo za pozive i slanje poruka? Mobilni telefon je mnogo više od uređaja za komunikaciju – to je fotoaparat, kamera, diktafon i uređaj za montažu fotografija i videa.

Sa odgovarajućim veštinama koje je lako naučiti pametni telefon pruža sve što je potrebno za kompletnu proizvodnju moćnih novinarskih priča.

Thomson Media Vas poziva na besplatni početni onlajn kurs mobilnog novinarstva tokom kojeg ćete kroz praktične vežbe naučiti kako da pravite moćne fotografije, snimate audio i video zapisa, te montirate novinarske priče na mobilnom telefonu. 

Naučićete da razmišljate kao mobilni novinar koji koristi svoj pametni telefon i novostečene veštine za samostalnu proizvodnju kvalitetnih medijskih sadržaja. 

NAUČIĆETE

  • Osnove mobilnog novinarstva i njegove prednosti.
  • Kako preuzeti kontrolu nad kamerom svog mobilnog telefona.
  • Kako snimiti kvalitetne fotografije, audio i video zapise sa pametnim telefonom.
  • Kako montirati novinarske priče besplatnim aplikacijama na mobilnom telefonu.

Ovaj onlajn kurs je razvijen u skladu sa pristupom kombinovanog učenja koji je razvila organizacija Thomson Media, a koji omogućava polaznicima da kurs pohađaju sopstvenim tempom. Biće potrebno otprilike četiri sata da ga završite, a oni koji to uspešno učine dobiće sertifikat i mogućnost da učestvuju u naprednoj onlajn obuci o mobilnom novinarstvu. Ovu onlajn radionicu vode naši stručnjaci koji će u poslednjoj fazi učenja biti mentori učesnicima  prilikom proizvodnje medijskih sadržaja.

Onlajn kurs je pripremio naš glavni regionalni trener Aleksandar Manasiev, iskusni novinar i urednik digitalnog medija Vidi Vaka. Kao njegov specijalan gost pojavljuje Glen Mulcahy, pionir mobilnog novinarstva koji zagovarao i inspirisao rast mobilnog novinarstva širom sveta.

Prijavite se: steknite sertifikat Thomson Fondacije i postanite mobilni novinar pod našim mentorstvom!

Link na stranicu gde se možete registrovati, a potom i upisati na kurs: Mobilno novinarstvo – početni kurs

Za više informacija o onlajn kursu mobilnog novinarstva i projektu u okviru kojeg se sprovodi kontaktirajte Maju Vasić-Nikolić putem e-maila na majavn@thomsonfoundation.org

Onlajn kurs mobilnog novinarstva sprovodi Thomson Media u okviru projekta  Podizanje kvaliteta vesti i nezavisnog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj,  koji implementira BIRN Hub u partnerstvu sa Thomson Media gGmbH, Međunarodnom federacijom novinara, Unijom evropskih emitera, Centar za istrazivačko novinarstvo Crne Gore, Centralnim evropskim univerzitetom Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope, Nezavisnim sindikatom novinara i medijskih radnika Makedonije i organizacijama BIRN Albanija i BIRN Srbija.


Ovaj projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz Program treninga i podrške poboljšanju kvaliteta i profesionalizma u novinarstvu. 

No Comments

Post A Comment