PROJEKAT: ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO, EKOLOŠKE TEME, UČEŠĆE GRAĐANA/KI: NAKON TRENINGA ODABRANO PET PRIČA

Andrijana Kadija (RTCG), Mustafa Canka (Ulcinj Info), Nemanja Živaljević (RTCG), Jovo Martinović (Freelance novinar) i Milivoje Irić (RTV Pljevlja) u narednih nekoliko mjeseci radiće multimedijalna novinarska istraživanja iz oblasti životne sredine i održivog razvoja, tj. Pregovaračkog poglavlja 27. Njihove priče komisija je ocijenila kao najbolje, nakon treninga Istraživačko novinarstvo i izvještavanje o zaštiti životne sredine (Poglavlje 27), koji je održan od 11. do 13. juna u Petrovcu. 

Pet izabranih istraživačkih priča imaju regionalni karakter i baviće se pitanjima koja nemaju samo uticaj na životnu sredinu Crne Gore, već i na region. Urednički tim sastavljen od predstavnika iz zemlje i inostranstva radiće skupa sa odabranim novinarima. Sve priče biće objavljene dvojezično na lokalnom i engleskom jeziku i imaće multimedijalni aspekt.

Pored odabranih tema na konkursu, novinari CIN-CG-a i nedjeljnika Monitor u narednih dvije godine tokom perioda implementacije projekta, objaviće više istraživanja vezanih za održivi razvoj i životnu sredinu, u okviru  projekta: Istraživačko novinarstvo, ekološke teme, učešće građana/ki, koji finansira Evropska unija. 

Kroz intenzivne treninge, mentoring iz inostranstva i istraživačke radove, ovim se projektom nastoje podići  kapaciteti CIN-CG-a, nedjeljnika Monitor, ali i drugih medija čiji će novinari i novinarke biti uključeni u projektne aktivnosti.

 

No Comments

Post A Comment