Puin sin priznao krivicu, protjeran iz SAD-a i ostao bez 225.000 eura

Daren Pua je 6.marta, u američkom Okružnom sudu u Nevadi, priznao krivicu za ilegalno klađenje kako bi izbjegao krivično gonjenje i kako bi bio samo prekršajno procesuiran. Daren je sin pokeraškog milionera Vei Seng Pue, čije je poslove i biznis kontakte u Crnoj Gori istražio Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG).
Vijest o Darenovom priznanju  objavio je američki “Las Vegas Review”, ističući da je okružni sudija Endrju Gordon odmah osudio Puu na pet godina uslovno, uz naredbu da u tom vremenu mora da ostane van Amerike.
Sudija je Darenu, pored uslovne kazne izrekao i novčanu – 100.000 eura. Nakon što je priznao krivicu mlađi Pua je izgubio i 125.000 dolara i elektronsku opremu koja je zaplijenjena tokom racije i hapšenja 9. jula prošle godine u Las Vegasu.
Tog dana su zbog organizovanja lanca ilegalnog klađenja uhapšeni Wei Seng Pua (prvooptuženi u sudskom procesu), Daren Pua, Seng Čen Jong, Vai Kin Jong, Hui Tang, Jan Zhang, Jang Keung Fan i Herman Čun Sang Jeung u ekskluzivnom hotelu u Las Vegasu.
Šestorica od ukupno osam okrivljenih, među kojima je i mlađi Pua, priznali su krivicu i dobili uslovne kazne od po pet godina, uz naredbu da moraju u tom vremenu da ostanu van Amerike.
Vei Seng Pua je, nakon priznanja krivice njegovog sina, ostao jedini koji se pred američkom Okružnim sudom u Nevadi bori protiv optužbi za organizovanje lanca ilegalnog klađenja.
Ta pravna bitka traje sad već gotovo devet mjeseci.

Ana Komatina i Vladimir Otašević

No Comments

Post A Comment