Kompanija CRBC traži objašnjenje: Kinezi duboko zabrinuti što rade sa Šarićem

U Kineskoj kompaniji  “China Road and Bridge Corporation” (CRBC) saopštili su juče da su  zabrinuti  zbog informacije da je jedan od podizvođača na izgradnji autoputa  i firma Darka Šarića “Mat company”.

Iz te kompanije tvrde da nijesu angažovali  kompaniju prvostepeno osuđenog narkobosa, niti da su zaključili bilo kakav ugovor.

“Takođe, naša kompanija ne posjeduje informacije da je ‘Mat Company’ angažovana na projektu izgradnje autoputa, već smo ove navode saznali iz medija”, piše u saopštenju.

Iz kineske kompanije objasnili  su  da je ponudu za izvođenje pripremnih radova dostavila kompanija “Montenegropetrol”, kako tvrde, “sestrinska firma” kompanije “Transpetrol”.

Prema njihovim riječima, “Montenegropetrol”  angažovana je kao podizvođač nakon odobrenja Ministarstva saobraćaja i pomorstva, na čijem je čelu Ivan Brajović.

Kazali su  da su od kompanije “Montenegropetrol” zatražili da im razjasne tu situaciju, poručivši da su “duboko zabrinuti zbog ovog pitanja”.

Darko Šarić Šarić 

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) ranije je objavio da je mehanizacija firme osuđenog narkobosa Darka Šarića “Mat company” angažovana  na izgradnji pripremnih radova na autoputu Bar – Boljare.

Iz Uprave za imovinu saopšteno je da su radne mašine preduzeća “Mat company” 1. avgusta prošle godine dali u zakup pljevaljskom preduzeću “Tim company”.

Na čelu “Tim company” je Muhamed Delagija – Šarićev poslovni saradnik, pa mnogi spekulišu da se stvarni vlasnik zapravo nikada nije ni promijenio.

CIN-CG došao je do podatka da su zakupac imovine Šarića i vlasnik “Tim company” u aprilu   potpisali interni ugovor sa podgoričkom kompanijom “Transpetrol”.

Mehanizacija i vozila firma “Municipijum” i “Mat company” korišćena je mjesecima u mjestu Jabuka, nadomak Mateševa, na pripremnim radovima za autoput.

Vlasnici “Tim company” i “Transpetrol” nisu željeli da razgovaraju sa novinarima CIN-a CG o ugovorenom poslu.

Iz MANS-a  su ranije saopštili da državni organi kriju ključne informacije u vezi sa  najvećom investicijom.

Iz te nevladine organizacije ocijenili su poražavajućim da novac poreskih obveznika posredno završi u džepovima Šarića.

No Comments

Post A Comment