ODGOVOR NOVINARKE: Bulatović inkriminiše sam sebe

Bivši gradonačelnik Kolašina Mileta Bulatović,  u reagovanju na tekst “Milioni za puteve, bez tendera i ugovora” inkriminiše sam sebe.
On je kao prilog svojoj tvrdnji da je u tekstu napadnut tek iz političkih razloga, dostavio kopiju Poziva na otvaranje postupka za izbor najpovoljnije ponude za asfaltiranje gradskih i prigradskih ulica.
Taj dokument, međutim, samo je prilog glavnim nalazima  teksta – da je opština dok je on bio na njenom čelu na sumnjiv način poslovala sa kompanijom “Putevi Bijelo Polje”.
Naime, tender na koji se Bulatović poziva rapisan je u rubrici Crna hronika nekadašnje Republike kada su poslovi sa kompanijom “Putevi Bijelo Polje” uveliko dogovoreni. Tender datira iz 18. oktobra 2008, nekoliko mjeseci nakon što je opština sa tom kompanijom potpisala dva ugovora u vrijednosti od oko 220 hiljada eura, a da prethodno nije raspisala tender.
Suština raspisivanja tendera je, valjda zna Bulatović, da se spriječi privilegovano poslovanje.  A ne da se po završenom poslu raspiše, kako bi se prikrile sumnjive transakcije sa privilegovanim partnerima. Bulatović i dalje nije objasnio kako to da je Opština sa kompanijom “Putevi Bijelo Polje” million više.

No Comments

Post A Comment