PETAR IVANOVIĆ PRIJAVIO ŽENIN STAN: Ministar se kasno sjetio Zakona

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović napokon se sjetio da Komisiji za sprečavanje sukoba interesa prijavi dvoiposobni stan njegove supruge Olivije.

U izvještaju na dan promjene veće od 5.000 eura, Ivanović je nedavno prijavio da njegova supruga osim stana u prijestonici ima i naslijeđeni stan u Podgorici veličine 76 metara kvadratnih i podrum od 13 kvadrata.
Iako je to učinio, ministar bi mogao da odgovara za kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa, jer nije u propisanom zakonskom roku od 30 dana prijavio uvećanje imovine od preko 5.000 eura.
Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) objavio je ranije da ministar poljoprivrede nije u svom imovinskom kartonu naveo tačne podatke o imovini porodice.
On u februaru ove godine, kada je dostavljao podatke o prihodima i imovini, nije prijavio komisiji da je njegova supruga vlasnica stana od 76 kvadrata i nestambenog prostora u glavnom gradu.
Katastarski podaci  Olivije Ivanović pokazuju da je  postala vlasnica pomenutih nekretnina “održajem/poklonom”.
Ministar Ivanović je u telefonskom razgovoru ranije potvrdio da Komisiji nije prijavio svu imovinu žene, uz pojašnjenje da se stan vodio na njegovu taštu i da je u toku bio prenos vlasništva.
“Nisam znao dokle je stigao postupak prenosa vlasništva, tako da sam komisiji u međuvremenu, čini mi se u februaru, dao podatke za koje sam ja u tom trenutku saznao”, rekao je tada ministar.
Prema podacima CIN-CG na ime Olivije Ivanović stan i nestambeni prostor bili su upisani i u oktobru prošle godine, što znači da Ivanović najmanje četiri mjeseca, kako je tvrdio u razgovoru, nije znao za tu imovinu.
Javni funkcioneri koji u roku od 30 dana ne prijave promjenu podataka iz izvještaja koji se odnose na uvećanje imovine preko 5.000 eura, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 300 do 1.500 eura, piše u Zakonu o sprečavanju sukoba interesa.

Ana Komatina i Vladimir Otašević

No Comments

Post A Comment